Waar en wanneer?

doula voedt baby met fingerfeeding
Een achtergrond als doula of kraamverzorgende is een pre, maar niet noodzakelijk.

INFORMATIEVE ZOOM CALL MOGELIJK VOOR ALLE TRAININGEN (op aanvraag)

Elke doordeweekse werkdag van 9 tot 15 uur

Stuur een @ als je hier belangstelling voor hebt, via het info/aanmeld/inschrijf formulier!

Dora Barens pp BV zonneschijn.jpg

De Kraamdoula Training werd succesvol gelanceerd in juni 2022. De 5 live lesdagen vinden plaats in Monnickendam op vrijdag, zaterdag en (af en toe) zondag. Voorafgaand aan de training heb je veel huiswerk te doen. Je certificeert je bovendien pas als je naast het certificering traject ook je EHBO cursus met goed gevolg aflegt, 2x een intervisie online volgt én een solide businessplan inclusief persoonlijke ontwikkelingsdoelen schrijft.

We geven les op onze nieuwe leslocatie aan de Kloosterdijk 6, 1141 PJ in Monnickendam. Daar kan je gratis parkeren maar je kan ook met bus 312, 314 of 316 komen vanaf station Amsterdam CS of Amsterdam Noord. Kom je met de bus? Laat dan even weten of we je moeten komen halen van de halte 'Katwoude'. Je kan ook lopen, dat is ongeveer 10 minuten.

Wil je blijven slapen? Dat kan, er zijn diverse hotels en BnB's in de buurt! Mail ons voor tips.

Kraamdoula training KDT24-1 lesdata (voorjaar 2024) in Monnickendam

Vrijdag 12 april en zaterdag 13 april

  • van 9.30 tot 17.30 uur

Zaterdag 20 april

  • van 9.30 tot 17.30 uur

Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni (start certificering traject en EHBO cursus)

  • van 9.30 tot 17.30 uur

Met op zaterdag 1 juni een borrel van 17.00 tot 19 uur inclusief uitreiking moment van certificaten voor zowel Kraamdoula's als Geboorte Doula's van voorgaande lichtingen.

De Kraamdoula's van lichting KDT23-1 ontvangen hun certificaat op zondag 19 november 2023.

Leer van bewezen succesvolle professionals binnen de geboortezorg

Certificering-traject Kraamdoula Training

Je volgt een E-learning module van ongeveer 4 uur, waarbij een examen online afgenomen wordt. Chantal of Dorrie, instructeurs bij het EHBO bureau, toetsen vervolgens je praktijk kennis tijdens de laatste live lesdag.

In de middag werk je aan communicatie vaardigheden en ga je aan de slag met lastige casuïstiek op dit gebied. Na afronden van de vijfde dag neem je online nog deel aan tenminste 2 intervisie bijeenkomsten en schrijf je een business plan hoe jij je Kraamdoula training gaat combineren met je huidige werk of binnen je praktijk. Dit plan wordt beoordeeld door een mentor en met jou besproken. Je ontvangt je definitieve certificaat als je alle onderdelen positief hebt afgesloten.

Je Kraamdoula certificaat word tijdens een feestelijke borrel aan je overhandigd, samen met de dan gecertificeerde Geboorte Doula's. Een ideaal moment om met Academie doula's uit alle windrichtingen en van alle lichtingen te verbinden.

DoraBarensmoederbabybril.jpg
Leer ritmische aangeboren bewegingen die nodig zijn voor integratie van de reflexen van de baby

De Doula Academie houdt jou actief op de hoogte van aanvullende cursussen die voor jou een perfecte match zijn. Ook werkt de Doula Academie zelf continu aan een mooie aanvulling op het les curriculum.

Losse cursussen

De Doula Academie adviseert je tenminste 2 losse trainingen te volgen per 2 jaar. Deze zijn NIET in je totale opleiding-fee inbegrepen maar de Doula Academie deelt in een agenda module alle trainingen met jou waarvan de Doula Academie verwacht dat deze een mooie aanvulling zijn op het curriculum. Meer cursussen volgen mag altijd, uiteraard!